|
Why? |
| Autor |
Wiadomość |
Ikisa
Zaawansowany Fan of CL.

|
Wysłany: 2005-10-03, 20:15 Why?
|
|
|
| Dziwne mi sie wydaje ze Tu nie ma zadnych tematow. Moze to dotyczy popularnosci filmu ale ja uwazam ze pierwsza czesc byla calkiem niezla. Dlaczego tak??? |
|
 |
Vampire_Princess

|
Wysłany: 2005-10-03, 20:18
|
|
|
Łe, po pierwzse to moze zmien nazwe topicu, bo na nic ona nei wskazuje ;/
MI sie film 1 podobał, byl dobrze i werinie nakrecony, choc bylo pare bledow i ubytkow ;]
Ale ogolnie na tle 3 dotychczasowych filmow, u mnie jest na 2 miejscu, tuz po Komnacie
I fajnie, zobaczyc malych Dana, Ruperta i Emme ^^ Jeszcze takie dzieciaczki niewinne, i nie wiedzace w jaka sławę się pakuja ^^ |
_________________ There was nothing in the world...
That I ever wanted more...
Than to feel you deep in my heart...
There was nothing in the world...
That I ever wanted more...
Than to never feel the breaking apart...
All my pictures of You... |
|
|
| Poziom: 32 HP |
 |
 |
 |
 |
7% |
192/2753 |
|
|
|
|
 |
maćko
Zaawansowany koLiber

|
Wysłany: 2005-11-14, 17:23
|
|
|
| Na pewno najbardziej wierna książkowemu pierwowzorowi adaptacja. Sprawnie i poprawnie zrealizowana ale jakoś na mnie (podobnie jak dwie następne części) nie zrobiła jakiegoś wstrząsającego wrażenia. Może dlatego że po przeczytaniu książki trochę inaczej to sobie wyobrażałem? |
_________________ Dancing With Tears In My Eyes |
|
|
|
 |
fanka-harrego
bałaganiara

Wiek: 18 Dołączyła: 10 Cze 2005 Posty: 974 Skąd: Biegun Pn.
|
|
|
|
 |
Idzi
Nowy

Wiek: 18 Dołączył: 04 Lis 2005 Posty: 14 Skąd: z małopolski
|
Wysłany: 2005-12-03, 17:34
|
|
|
| No rzeczywiście, film był prawie wierną adaptacją ksiązki, większych zastrzeżen nie mam, mi się nawet podobał... |
|
|
|
 |
marek
Nowy

|
Wysłany: 2005-12-22, 20:16
|
|
|
tak film byl wierna adaptacja ale pozwole sobie zauwazyc ze z kazdym filmem poprawai sie jakosc czarow np w 1 czesci czary byly srednie w rogiej lepsze w tzreciej jeszcze lepsza jakosc czarow a w zceesci czwartej to czary byly wogolze zrobione super np avada kedavra lub polanczenie rozdzek ale nie bede hamem i nie opowiem jak wyglada caly film choc widzialem go juz |
|
|
|
 |
Roonil
Ostrzynek

|
Wysłany: 2005-12-23, 02:32
|
|
|
| W tym kraju to tylko ja chyba jeszcze CO niewidziałem. Co do 1 części - mi się podobało, owszem, fajnuie i wogóle. Ale WA to dla mnie już klasyka i KF mu nawet do pięt nie dorasta..... A KT, film jak i książka, dla mnie osobiście to żenada. Strasznie nielubie tej części, czytałem ją razów najmniej i dlamnie KT mogło by wogóle nie powstawać. W tej czy innej formie.... |
Producent Bob Rock w rozmowie z Larsem Ulrichem, perkusistą Metallicy
("Metallica - Some Kind Of Monster")
Polski lotnik to i na drzwiach od stodoły poleci, jesli będzie trzeba
Bronisław Komorowski
 |
|
|
|
 |
augilera
Średnio Zaawansowany

|
Wysłany: 2006-01-16, 21:06
|
|
|
| Mnie jakoś pierwsza cześc za bardzo nie przypadła do gustu, tak samo jak pierwszy tom. Wiadomo pierwsza cześc, zapoznanie z postaciami, długie opisy, troche mało akcji itp. Za to w filmie było za mało efektów specjalnych. Reżyser chciał zobaczyć w jakim kierunku ma podążać. Czy wogle komuś psodoba sie ten film. Ja zdecydowanie wole kolejne cześci. Co kolejny film to lepszy. |
_________________ Gość, dzięki że to czytasz.
Ale ostrzegam przezemnie możesz stracić wzrok.
Więc Gość lepiej gaś już kompa.
Nie chce byś popsuł sobie oczy
Gość nie chcesz się skusić i kliknać ? :p
http://s6.bitefight.pl/c.php?uid=67756
 |
|
|
|
 |
fanka-harrego
bałaganiara

|
Wysłany: 2006-01-17, 00:24
|
|
|
Ale interesujace jest to, ze na pierwsza czesc o HP przyszlo do kina o wiele wiecej ludzi niz na druga trzecia i prawdopodomnie na czwarta czesc (przynajmniej w Polsce). Moim rodzicom, ktorzy nie czytali HP, pierwsza czesc podobala sie najbardziej, bo to bylo cos nowego, za to w kolejnych bylo coraz trudniej cos zrozumiec... Chyba pierwsza bylo najlatwiej nakrecic, bo ksiazka byla chuda porownujac do kolejnych. Nie ma co, film byl bardzo dobry |
A WTEDY SIĘ STANIESZ PODOBNYM DO LUDZI!
 |
|
|
|
 |
parszywek
Średnio Zaawansowany

|
Wysłany: 2006-06-01, 13:33
|
|
|
Może tylu przyszło bo książka byla bardzo popularna a chcieli zobaczyć film.
Niektorym się nie spodobał więc na inne części nie przyszli.
P.S. nie rozumiem tylko jak im mogł się nie spodobać |
|
|
|
 |
fanka-harrego
bałaganiara

|
|
|
|
 |
Felix Felicious
Początkujący

|
Wysłany: 2007-02-27, 19:56
|
|
|
| Może to dlatego , że ludziom się nie podoba ten film . Chociaż ja na 4 powstałe filmy ten obstawiam na 3 miejsce . Na ostatnim jest komnata , jakoś mi nie podeszła . |
_________________ Książki o Harrym to jednoznaczna pochwała dobra , oda na cześć przyjaźni. Pani Rowling nafaszerowała fabułę dydaktycznymi rodzynkami i trzeba dużo złej woli żeby tego nie dostrzec .
Tygodnik Powszechny , 22 Lutego 2004
 |
|
|
|
 |
fanka-harrego
bałaganiara

|
|
|
|
 |
Emma
Początkujący

|
Wysłany: 2007-10-12, 20:41
|
|
|
Hmm...On u mnie jest zaraz po Komnacie Najbardziej z wszystkich filów trzymał się fabuły książki...I te tekściki .I wogule Harry i jego początki w świecie czarodziejów |
|
|
|
 |
|
|