|
Hogsmeade |
| Autor |
Wiadomość |
Felix Felicious
Początkujący

|
Wysłany: 2007-09-02, 14:15 Hogsmeade
|
|
|
Hogsmeade - jedyna wioska całkowicie zamieszkana przez czrodziejów . Położona blisko Hogwartu , w weekendy uczniowie się tam wybierają . Znane magiczne sklepy i kawiarnie w tym mieście :
Pub Pod Trzema Miotłami ;
Pub Pod Świńskim Ryjem ;
Herbaciarnia Pani Puddifoot ;
Miodowe Królestwo ;
Sklep U Zonka ;
Sklep Derwisza i Bagnesa i wiele innych .
Piszcze o waszych ulubionych miejcach w Hogsmeade i ogólnie o tym miejscu . |
_________________ Książki o Harrym to jednoznaczna pochwała dobra , oda na cześć przyjaźni. Pani Rowling nafaszerowała fabułę dydaktycznymi rodzynkami i trzeba dużo złej woli żeby tego nie dostrzec .
Tygodnik Powszechny , 22 Lutego 2004
 |
|
|
|
 |
nanya
lobacek

Wiek: 23 Dołączyła: 05 Sie 2004 Posty: 2416 Skąd: Mongolia
|
Wysłany: 2007-09-02, 22:00
|
|
|
Bezapelacyjnie stawiam na "Miodowe Królestwo" z racji wrodzonego łakomstwa
Przy okazji warto wspomniec, o nie wymienionej wcześniej, "Wrzeszczącej Chacie", która przecież jest zupełnie jak kobieta - tajemnicza, wielofunkcyjna, nieostrożnym potrafi przylać [patrz - Wierzba Bijąca], no i "wrzeszczy" |
| Poziom: 39 HP |
 |
 |
 |
 |
10% |
467/4676 |
|
|
|
|
 |
Madlene
Nowicjusz

|
Wysłany: 2007-09-10, 17:59
|
|
|
Samo, to ze wioska jest całkowicie zamieszkana przez czarodziejów sprawia, że chce się tam być. Byle gdzie, oby być |
_________________ "Życie to najpiękniejsza bajka" |
|
|
|
 |
Toonks
Królowa Mopa

Wiek: 22 Dołączyła: 31 Mar 2004 Posty: 1481 Skąd: Narrenturm
|
|
|
| Poziom: 32 HP |
 |
 |
 |
 |
6% |
165/2753 |
|
|
|
|
 |
Hermiona G.
Siekierka

|
Wysłany: 2007-09-18, 16:47
|
|
|
Gdybym mogła być w Hogsmeade, to na pewno odwiedziłabym:
Herbaciarnię u pani Puddifoot, bo uwielbiam herbatę, mogę pić ją litrami i chętnie próbuję nowych smaków. Poza tym uwielbiam także herbaciarnie, bo mają taki swój specyficzny klimat i ciekawa jestem, jak wygląda taka magiczna Chociaż trochę przerażają mnie wszędzie obecne zakochane pary i różowe falbanki, no ale chyba bym to jakoś przeżyła
Sklep Zonka, w celu zakupienia kilku pożytecznych przedmiotów, których mogłabym użyć, żeby zrobić żarty znajomym lub żeby "umilić" życie kilku niezbyt lubianym przeze mnie osobom
Miodowe Królestwo ze względu na moje zamiłowanie do słodyczy wszelakich. Coś czuję, że na to miejsce poświęciłabym wiele, wiele godzin i wyszłabym z niego z o wiele lżejszym portfelem. Nie wspominając już o późniejszej wizycie u dentysty
Pub pod Trzema Miotłami, żeby skosztować Kremowego Piwa, albo nawet i czegoś mocniejszego...
No i Wrzeszczącą Chatę, tak z ciekawości, no i żeby trochę powalczyć z jakimiś lękami |
GTW, to zło wcielone xD
 |
|
|
|
 |
Lilly
Średnio Zaawansowany

|
Wysłany: 2007-09-18, 19:33
|
|
|
| Cytat: | Herbaciarnię u pani Puddifoot, bo uwielbiam herbatę, mogę pić ją litrami i chętnie próbuję nowych smaków. Poza tym uwielbiam także herbaciarnie, bo mają taki swój specyficzny klimat i ciekawa jestem, jak wygląda taka magiczna Chociaż trochę przerażają mnie wszędzie obecne zakochane pary i różowe falbanki, no ale chyba bym to jakoś przeżyła |
Podpisuję się po tym. Też uwielbiam herbatę i chętnie zobaczyłabym jak podaje ją pani Pudifoot. A falbanki i zakochane pary pewnie były tam, z racji walentynek. Może w "zwykły" dzień byłoby spokojniej?
Chciałabym też odwiedzić Sklep Zonka, żeby kupić sobie parę magicznych gadżetów i używać ich w figlarnych celach.
Miodowe Królestwo... chociaż nie przepadam za słodyczami, fajnie byłoby spróbować czekoladowych specjałów tego sklepu.
I gospodę "Pod Trzema Miotłami". Jestem bardzo ciekawa co podają w magicznych pubach, poza tym, mogłabym się tam dowiedzieć różnych nowinek ze świata. |
|
|
|
 |
kozazok
Nowy

|
Wysłany: 2009-07-08, 17:41
|
|
|
sklep U Zonka