Departament Tajemnic Strona Główna Departament Tajemnic
Harry Potter forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Hogsmeade
Autor Wiadomość
Felix Felicious 
Początkujący

Wysłany: 2007-09-02, 14:15   Hogsmeade

Hogsmeade - jedyna wioska całkowicie zamieszkana przez czrodziejów . Położona blisko Hogwartu , w weekendy uczniowie się tam wybierają . Znane magiczne sklepy i kawiarnie w tym mieście :

Pub Pod Trzema Miotłami ;
Pub Pod Świńskim Ryjem ;
Herbaciarnia Pani Puddifoot ;
Miodowe Królestwo ;
Sklep U Zonka ;
Sklep Derwisza i Bagnesa i wiele innych .

Piszcze o waszych ulubionych miejcach w Hogsmeade i ogólnie o tym miejscu .

Poziom: 7 HP   0%   0/130
   MP   100%   62/62
   EXP   31%   5/16
nanya 
lobacek

Wysłany: 2007-09-02, 22:00   

Bezapelacyjnie stawiam na "Miodowe Królestwo" z racji wrodzonego łakomstwa :)

Przy okazji warto wspomniec, o nie wymienionej wcześniej, "Wrzeszczącej Chacie", która przecież jest zupełnie jak kobieta - tajemnicza, wielofunkcyjna, nieostrożnym potrafi przylać [patrz - Wierzba Bijąca], no i "wrzeszczy" :D

Poziom: 39 HP   10%   467/4676
   MP   100%   2232/2232
   EXP   71%   115/160
Madlene 
Nowicjusz

Wysłany: 2007-09-10, 17:59   

Samo, to ze wioska jest całkowicie zamieszkana przez czarodziejów sprawia, że chce się tam być. Byle gdzie, oby być :)

Poziom: 4 HP   0%   0/61
   MP   100%   29/29
   EXP   81%   9/11
Toonks 
Królowa Mopa

Wysłany: 2007-09-16, 22:41   

"Herbaciarnia..." bo lubię herbatę, a chętnie spróbowałabym jakiejś jej czarodziejskiej odmiany ;)
"Miodowe..." (chyba nie muszę tłumczyć, dlaczego x))
No i obowiązkowo oodwiedziłabym Zonka, chociażby dla kilku śmiesznych gadżetów do postraszenia upierdliwych dzieciaków z podwórka ;)

Poziom: 32 HP   6%   165/2753
   MP   100%   1314/1314
   EXP   87%   97/111
Hermiona G. 
Siekierka

Wysłany: 2007-09-18, 16:47   

Gdybym mogła być w Hogsmeade, to na pewno odwiedziłabym:

Herbaciarnię u pani Puddifoot, bo uwielbiam herbatę, mogę pić ją litrami i chętnie próbuję nowych smaków. Poza tym uwielbiam także herbaciarnie, bo mają taki swój specyficzny klimat i ciekawa jestem, jak wygląda taka magiczna :) Chociaż trochę przerażają mnie wszędzie obecne zakochane pary i różowe falbanki, no ale chyba bym to jakoś przeżyła ;)

Sklep Zonka, w celu zakupienia kilku pożytecznych przedmiotów, których mogłabym użyć, żeby zrobić żarty znajomym lub żeby "umilić" życie kilku niezbyt lubianym przeze mnie osobom ;)

Miodowe Królestwo ze względu na moje zamiłowanie do słodyczy wszelakich. Coś czuję, że na to miejsce poświęciłabym wiele, wiele godzin i wyszłabym z niego z o wiele lżejszym portfelem. Nie wspominając już o późniejszej wizycie u dentysty :P

Pub pod Trzema Miotłami, żeby skosztować Kremowego Piwa, albo nawet i czegoś mocniejszego... :D

No i Wrzeszczącą Chatę, tak z ciekawości, no i żeby trochę powalczyć z jakimiś lękami ;)

Przestrzegaj regulaminu!

GTW, to zło wcielone xD

Poziom: 29 HP   4%   85/2142
   MP   100%   1022/1022
   EXP   28%   27/94
Lilly 
Średnio Zaawansowany

Wysłany: 2007-09-18, 19:33   

Cytat:
Herbaciarnię u pani Puddifoot, bo uwielbiam herbatę, mogę pić ją litrami i chętnie próbuję nowych smaków. Poza tym uwielbiam także herbaciarnie, bo mają taki swój specyficzny klimat i ciekawa jestem, jak wygląda taka magiczna :) Chociaż trochę przerażają mnie wszędzie obecne zakochane pary i różowe falbanki, no ale chyba bym to jakoś przeżyła ;)

Podpisuję się po tym. :) Też uwielbiam herbatę i chętnie zobaczyłabym jak podaje ją pani Pudifoot. A falbanki i zakochane pary pewnie były tam, z racji walentynek. ;) Może w "zwykły" dzień byłoby spokojniej?
Chciałabym też odwiedzić Sklep Zonka, żeby kupić sobie parę magicznych gadżetów i używać ich w figlarnych celach. :P
Miodowe Królestwo... chociaż nie przepadam za słodyczami, fajnie byłoby spróbować czekoladowych specjałów tego sklepu. :)
I gospodę "Pod Trzema Miotłami". Jestem bardzo ciekawa co podają w magicznych pubach, poza tym, mogłabym się tam dowiedzieć różnych nowinek ze świata. :P

Poziom: 11 HP   1%   2/272
   MP   100%   130/130
   EXP   72%   18/25
kozazok 
Nowy

Wysłany: 2009-07-08, 17:41   

sklep U Zonka
[/u][/i][/b]

Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Odpowiedz do tematu